Expo: Samen op stap met de VTB. 100 jaar cultuurtoerisme

In 2022 viert de Vlaamse Toeristenbond (VTB) – nu Cultuursmakers – zijn honderdjarig bestaan. Om dit te vieren presenteert het ADVN samen met Cultuursmakers de expo ‘Samen op stap met de VTB. 100 jaar cultuurtoerisme’, die gecureerd wordt door DEVB-auteurs Winne Gobyn en Kas Swerts.

De expo presenteert de rijke en diverse geschiedenis van de VTB aan de hand van unieke beelden, interactieve opstellingen en prikkelende verhalen. Ga mee op stap doorheen het verleden en ontdek de vele gezichten van deze wonderlijke vereniging.

Curatoren: Winne Gobyn en Kas Swerts

Tickets: gratis

Openingsuren:

van 22 juni tot 2 september,

van woensdag tot zondag, 10-18u (maandag en dinsdag gesloten)

Adres:
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Zomerprogramma:
Tijdens de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je vanaf 1 juli het gratis familieparcours uitproberen zodat ook de allerkleinsten kunnen meereizen door de expo. Als ‘expoleider’ ontwerpen ze aan de hand van allerlei opdrachtjes hun eigen expovlag. Er zullen ook een aantal curatordagen plaatsvinden waar Winne en Kas een blik achter de schermen van het project geven. Activiteiten zoals familiedagen, prikkelarme bezoeken, voorleesvoormiddagen en een fietstocht maken ook deel uit van het uitgebreide zomerprogramma. De informatie over de activiteiten uit het zomerprogramma komen vanaf eind juni online. Blijf op de hoogte via onze facebookpagina.

Voor meer informatie rond de activiteiten, mail je naar jolien.hendrickx@advn.be

Voor personen met een beperkte mobiliteit:

De expo ruimtes zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Bereikbaarheid:

Het Zuiderpershuis bevindt zich aan de Gedempte Zuiderdokken, op de hoek van de Waalsekaai en de Timmerwerfstraat. Dat is op wandelafstand van de Groenplaats, het historisch centrum en het Museumkwartier > kijk op kaart
 

Wie met de fiets komt, kan uitwaaien op de vernieuwde fietspaden langs de Scheldekaaien:

-Fietsknooppunt 59 van Fietsnet ligt om de hoek.

-De Velo-deelfiets kan je vlakbij kwijt; aan station 075 Vlaamsekaai (t.h.v. Burburestraat) of aan station 035 op de Cockerillkaai (achter het Hof van Beroep).

Met De Lijn is de locatie op de volgende manieren te bereiken:

-Vanuit het station Antwerpen-Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 tot halte Groenplaats. Hier kan je overstappen op tram 4 (richting Hoboken) tot aan de halte Museum (KMSKA).

-Vanuit het station Antwerpen Berchem stap je op tram 4 (richting Hoboken) tot aan de halte Museum (KMSKA).

-Langs het station Antwerpen-Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 180 / 181 / 182 / 183. Deze neem je richting centrum en vervolgens stap je uit aan halte Museum (KMSKA).

-Halte Museum (KMSKA) is op wandelafstand van het Zuiderpershuis.
 

Kom je met de auto? Hou er dan rekening mee dat de meest vervuilende auto’s Antwerpen niet meer mogen inrijden. In een poging de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn binnenstad en Linkeroever sinds 2017 een lage-emissiezone (LEZ). Toch met de auto, dan parkeer je best in de Q-parking Steendok. Er is plaats voor 1000 auto’s en het ligt op wandelafstand van het Zuiderpershuis.

Tot op de expo!

Geef een reactie